top of page

HET DIER IN DE STAD en het beest in de mens

tour met gids Amsterdam

Praktische informatie:

Data: zie hier of op aanvraag
Startpunt: Vondelpark, voor het terras van Vondel CS

Eindpunt: de Dam

Duur: 2 uur (ca. 2 km) incl. koffiepauze 

Prijs: vanaf € 19,50

De wandeling is mede mogelijk gemaakt door onze donateurs M. Bellaar, Piet Hein Bellaar, fam. Hems-Verton, fam. Jansen-van der Slikke, Gerard Koeslag, Toot Oostveen, Ben Rebel, Annelies Wielaard, en Joke Wielaard. 

'Maar een Amsterdammer is de liefde tot het dier aangeboren. (...) De beroemde uitspraak: “Hoe beter ik de mensen leer kennen, hoe meer ik van mijn hond ga houden” zou in het wapen van de hoofdstad niet misstaan.’ - Simon Carmiggelt

Schrijvers en dichters laten zich graag inspireren door de oerkracht van de natuur. Zelfs in boeken die midden in de stad Amsterdam spelen, duikt de natuur vaak op. Bijvoorbeeld in de vorm van dieren die schrijvers of hun personages tegenkomen in de stad. Maar ook in scènes waarin de mens ten prooi valt aan zijn innerlijke natuur: het beest in de mens.   

Samen met boekhandel Scheltema en illustrator Dorien Bellaar verzorgt Booklovers’ Tours een literaire stadswandeling langs locaties waar de natuur opduikt in de Amsterdamse literatuur. Een muisgrijze ezel, een hond die in een Amsterdams bordeel woont of een gnoe die saucijsjes eet op het Leidseplein... Tijdens de wandeling maken we kennis met literaire dieren van diverse pluimage van F. Bordewijk, Alma Mathijsen, Hans Plomp, Charlotte Mutsaers, Gerard Reve, Annie M.G. Schmidt en vele anderen.

En... als tastbare herinnering krijgt elke deelnemer een exclusieve stadsplattegrond met literaire dieren, getekend door dierenspecialist Dorien Bellaar

Niet te missen voor boekenwurmen en stadstijgers!

- Met Nederlandse auteurs van vroeger en nu

- Met voorleesfragmenten

- Deskundige gids

- Veel aandacht voor literaire context

- Max. 15 personen per groep

- Met gratis stadsplattegrond met literaire dieren van Dorien Bellaar

bottom of page