top of page

DE MOEDER DE SCHRIJVER

DE VROUW

moeder en dochter A'dam 2.jpeg

Praktische informatie:

Datum: zie hier of op aanvraag

Start- en eindpunt: Rokin 9 in Amsterdam: voor de ingang van Boekhandel Scheltema

Duur: 2,5 uur (ca. 3 km)

Prijs: € 24,50

En nu beur ik je op en je ligt op mijn arm... je weegt zeven pond en je kunt niet praten... en je heerst over mijn leven en al mijn geluk berust in jou. – Carry van Bruggen, Eva

 

'Je moeder had een Shakespeare kunnen zijn.

Ze is het niet. Dat komt door jouw gedrein.' 

– Annie M.G. Schmidt, Moeder, loop toch niet zo mank.

De moeder die haar kind in een hotel laat wonen. De moeder die opgelucht is als haar kind een klap uitdeelt. De moeder die de pijn en de intimiteit van een bevalling vol tederheid beschrijft. De moeder die moet doorleven na het verlies van haar kind. Je ontmoet ze in deze literaire wandeling door Amsterdam.


Deze wandeling zet de vrouwelijke auteurs van Amsterdam in het zonnetje. Hoe staan hun personages – en zijzelf – tegenover het moederschap? Is het een hinderpaal bij het schrijven, of juist een bron van inspiratie?

 

In ongeveer 2,5 uur wandel je langs een paar van de mooiste plekjes in de Amsterdamse binnenstad, waar romans, verhalen en gedichten van verschillende auteurs (v) zich afspelen. Je hoort fragmenten uit het werk van Carry van Bruggen, Maartje Wortel, Anna Enquist, Annie M.G. Schmidt, Nina Polak, Marga Minco, Eva Kelder en vele anderen. 

- Met Nederlandse auteurs van vroeger en nu

- Met voorleesfragmenten

- Deskundige gids

- Veel aandacht voor literaire context

- Max. 15 personen per groep

bottom of page